agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

kembali dari jenjalan

salam semua......

hai dah lame betul ateh tinggal kan korg kan...wah mcm la korg rindu ngn ateh ni..hihihihi
biase la org g jenjalan kan tak de mase nak ngadap kom ni..
ingtkan nak la jugak hupdate blog ni mase kat syria n lubnan tu..
tapi...dah melancong la kate kan.mane nak layan blog2 ni dah,.hihihihi

korg semua cihat tak???..
harap2 chat tau.jgn ade yg sakit2 lak.lame jugak tak melawat blog kamu semua
kejab lagi nak jenjalan ke blog kamu semua le...ateh ni kan suke mengomen blog korg.hihihihihi.

sebenr nye....ateh dah balik ke jordan 3 hari yg lepas..cume penat tu je belum hilng lagi.mls la nak tngk2 atau hupdet blog ni.ateh just tngk2 tetamu yg dtg je..n tahniah le kat kak izan..sokmo sangt dtg jeguk.. yg lain pun same jugak.hihihihihi...terharu nye...

alhamdulillah perjalan ateh ke syria n lubnan baik ..semua nya elok2 belaka..cume..ade beberape perkara yg tak di ingini dah berlaku..perkara ni klu ateh cite pun korg mesti seram.memandang kan mase ateh tulis blog ni mlm..n dah tu ateh sorg2 kat umah,jadi ateh batal kan je nak cite kat korg..nnt ateh cite ok..

sekrg ni ateh tngh siap2 kan barang2 ateh untuk balik malaysia tau..nak tau tarikh ateh balik malay bile...nnt ateh bg tau.rahsia ni..klu semua org tau kan..habis penuh KLIA dtg jemput ateh.wah..perasan nye...

kat cni ateh bg korg layan gambar2 ateh kat lubnan dulu ok...

ok layan....................


ni kat stesen bas nak ke lubnan..pagi tu..dalam pukul 7 pagi.klu kat jordan haram nak bngn waktu2 mcm ni.hihihihi




ni aku kat sempadan syria n lubnan..sebenar nye kawasan ni tak boleh tangkap gambr tau..sbb dia akan tuduh kite mcm nak merancang stategi untuk serang dia org..tah ape2 tau muke suci mmc ni pun kene tuduh gak ke.hahahhaa



ni la kete yg bawa kite org jenjalan lubnan harga dia dalam 125 USD je sehari.dia akan bawa ke tempat2 yg best la kat cni..



ni gambar perjalanan ateh nak ke gua kristal ...nampak tak salji tu..kat sane yg kite org akan g tau..



ni la kengkawan2 ateh yg g same2 ngn ateh.mcm2 gaye ade kan.hihihihi


kat latta groto(gua kristal) nak g naik kete kebel la...


sebelum naik tu kene la tunggu giliran kite kan.ramia jugaj yg dtg tau...sejarah dia ni ateh pun tak tau.cume dia ni berlawan untuk mendapatkan nama sebagai tempat ajaib kat dunia la..


naik kete kebal i murah je..ade la dalam 8 USD srg.klu makan lauk ayam best gak gune duit tu.hihihihihi

belakang tu gambar gua kristal...kat dlm gua ni tak boleh amik gambr..so..tak leh la nak hupdate kan..


time lompat2..hihihihi


dalam kete hapi nak turun.ingt pulak zaman budak2 kite kan..hihihihi

time ni ade budak melepas...tu yg tutup hidung semua tu.hahahahaha

ingtkan nak bawa ke kete api ni.tapi tak de lesen lagi la..tak boleh nak bawa.bergaya boleh la...


wah!!! dapat jumpe hard rock tu..bergambr je..tak bleh masuk pun.kite kan budak2 agama.hihihi



kamain eh budak2 ni kan.huhuhuhu



mase ni kan.kite org lapa sangt2..kat lubnan ni barng mahal2.mkn pun mahal tau.yg murah ..mCD ni je..tapi kerana azam meboikot.make tak jadi le..




tugu peringatan presiden lame dia org


jalan2 sebelum balik ke syria..kat tepi pantai..pantai ni same mcm pantai kat alex(mesir)
dah mcm otai kampung bahau dah ni..

mercu tanda untuk kawasan pantai kat cni...


pantai lubnan.nak madi tak boleh.sejuk ma...


tugu lagi.bnyk betul tugu ni.ni tugu presiden dia org yg sekrg ni


kesan letupan mase peperangn dulu



*****ponet eh menulis ni..nak tido la pulak.nak kene kemas2 barang lak ni.esok ateh cite pasal syria lak ok..

salam...









28 Responses Subscribe to comments


  1. shahadah

    salam..mcm2 awk ni abdullah...tpi setiap kali baca blog awk, ade je buat sy tersenyum..mgkn hidup awk yg happy tuh buat sy and org lain pn happy bila baca...hehe.papepun tahniah la erk. akhirnya gi jalan2 jugak. igt2 jugak duit nk guna bila balik malaysia nnti..huhu..

    2/12/09, 3:52 PM


  2. shahadah

    lagi satu..gmbar org McD tuh..Boikot! hehe

    2/12/09, 3:53 PM


  3. alhaqimi

    haha...
    dah selamat pon bercuti..=]

    2/12/09, 4:42 PM


  4. LifeSaver

    hi ateh!!!wah!!sukanya gi holiday..x ajak pon..hik3..welcome back to mlaysia~


    pssst:suka gmbr yg loncat tu!!!

    2/12/09, 4:45 PM


  5. Tie

    Bestnya jenjalan tu....jeles lak rasanya...hi hi..

    Suka tengok aksi lompat! Kat sini pun ramai yang dok lompat2! He he..

    2/12/09, 5:31 PM


  6. hezesuze

    haa..ada pong...ingatkan da x hingat nak update blog...

    wah..da nak blik msia...tu yg interframe byk2 ek...

    2/12/09, 6:22 PM


  7. Nurhayati

    bestnye gi jalan2 kat Jordan... bila la nak merasa ke sana.. huhuh

    2/12/09, 10:20 PM


  8. farahzila

    erm..windunye ngan ateh nie....
    yea..yea..ateh dh blk...nk ole-ole...
    hihihi...
    ateh dah aebs belajar ker? sebab tu yea ateh blk kl...
    take care ateh!!!

    2/12/09, 11:19 PM


  9. Ibnurashidi

    Salam ateh..

    wah, nampaknya baru lepas balik jalan-jalan ya..amacam Lubnan dan Syria?kosnya mahal tak kalau jalan2 kat sana?sy kalau ada masa dan rezeki nak juga ke sana.

    Tengok pasal tempat yang takleh amik gambar tu teringat kat sini.Sini kalau ambil juga tentu dah kena angkut masuk penjara bawah tanah. Maklumlah negera darurat katakan.

    2/13/09, 2:08 AM


  10. Linda Abdullah

    Selamat pulang dari bercuti.. bak ole-ole.. ha.ha.haaaa

    2/13/09, 11:07 AM


  11. anaiz

    akhirnya balik jugak ateh. sudah2 la cuti tuh kan. hehehe...
    nak balik bila malaysia? nanti akak pegang sepanduk "WELCOME BACK ATEH" kat klia mau. hehehe...

    akak suka la gambar loncat tu. nice shot. agak2 kalau nak dapat shot mcm tu, kena loncat berapa kali tu? :)

    2/13/09, 4:05 PM


  12. izan

    ateh,

    waa...seronoknya jenjalan, member2 sume nampak ceria sesangat, seronok tengok. yang best tu gitar gergasi..., beraninya jenjalan kat sempadan...sekarang ni kat belah2 sana mcam darurat kan..ada ke? amboi seronoknya...pantai lubnan, cantik tak airnya..amboi hilang rindu kat laut ye, ada salji ke... ke salji palsu tu. ada gak yang kena bom ye, hati2lah kat tempat org yang bnyak kisah bom sana sini. dalam pada tu dapat gak naik keta kebal, kalau kat kl ni... dapat tengok dia lalu aje hihi... ramai kawan2 ateh yang lain dah rindu ngan ateh tuu.. k zan selalunya yang akhir jenjalan... "banyak traffic light".. tu yang lambat. hehe..
    hari ni sabtu...minggu kedua kena kerejalah...

    2/13/09, 7:01 PM


  13. :: Alif :: Dal :: Mim ::

    da abis lom duit 6ribu ko tuh??

    hahahaha..

    p.s: kalo tak de apa2 utk aku dr sana..aku rasa mcm nk tunjuk je entry ko ni kt en.azzerol..huhuhu

    2/14/09, 9:29 AM


  14. ateh...

    shahadah- lo mekasih le sbb puji athe nye blog.hihihi.ateh bkn nye ceria selalu tapi ateh suke org lain ceria tau.hihihihi

    alhaqimi-ni doa kamu la mung salah satu sbb kami selamat pergi n pulang.mekasih tau

    2/14/09, 4:46 PM


  15. ateh...

    syafa-bukan tak mo ajak le..kamu yg segan nak ikut nnt hahahhaha

    kak tie- lo ramai ke yg lompat2 ni..hahahahha.mekasih sbb selalu doakan ateh selamt g n balik tau

    2/14/09, 4:49 PM


  16. ateh...

    kak suze- ateh ade je la kak..cume cbuk ckit je.sbb nak balik malaysia dah kan.hihhihi

    hayati- lo klu tunggu mase je memamng tak kan sampai,ape kate beli tiket terus..hihihihi.

    2/14/09, 4:56 PM


  17. ateh...

    farahzila-haah le ateh dah habis belaja.tu yg sbeelum balik tu nak jalan2 dulu.alolololo rindu ke..nnt ateh balik tau jgn tak jumpe lak.hahahha

    ibnu rshidi-lo...mai la dtg cni.best sangt2 tau.rugi klu dah dekat tak mai.murah je..klu ade kawan2 yg kat cni lagi la murah.ateh dah nak balik.klu tak boleh jugak bawa jen jalan

    2/14/09, 5:06 PM


  18. ateh...

    linda-mekasih..nak ole2 ke..boleh2..mai dtg umah ateh kat N9 ok/hihihihihi

    kak anaiz-wah!!! seronok nye klu akk wat betul2 hihihihi.klu nak wat gambr mcm tu kan.kene tngk berat badan org tu..klu berat sangt..make bnyk kali la kene wat.hahahahha

    2/14/09, 5:10 PM


  19. ateh...

    kak izan-akk la ni memang best la same la ngn kawan2 blog yg lian.hihihi.sokmo komen tau.
    akk jgn takut tau ateh selamt je..bets tu memang best tp ade cite sedih yg berlaku kats ane tau..nnt ateh cite ok

    adam- ko jgn nak wat hal dam.mati aku nnt.uhuhuhuhu

    2/14/09, 5:19 PM


  20. shahadah

    mmg blog ateh best pn..xpe..sekurang2 nye ade jugak yg menceriakan..selain daripada kita serius berdakwah..mcm blog2 lain tuh..time kasih..heheh

    2/14/09, 5:30 PM


  21. ateh...

    shahadah-org lain tu care dia mcm tu.ateh ni suke happy je.hihihihihi.mekasih tau sbb puji.hahhahaha

    2/14/09, 6:01 PM


  22. [S]itie [B]Um [B]Um

    bestnye!!! mcm amazing race lak!!

    2/15/09, 4:59 AM


  23. dol demo

    siti bum2-ye ke...hahahhaha.tak le mcm lumbe dalam guni je.hihihi

    2/15/09, 11:14 AM


  24. CuTeMiUt78

    uish.. seronoknya dpt jenjalan jelajah negara org..

    2/15/09, 10:38 PM


  25. Shafiqah

    Salam
    Ouhh..ok je. boleh je link-kan blog sy.
    tp nama salah eja la. ish3.
    haha.. bila nak tulis psl trip g syria lak?
    tak sabau2 nk baca nih. =D

    2/15/09, 11:32 PM


  26. eya

    Ateh,xdak beli sebenir ke..larikkksssss

    2/16/09, 1:19 AM


  27. LifeSaver

    mana ada segan2..muka x tahu malu ni..haha

    2/16/09, 4:28 AM


  28. Suzi

    syoknya jln2 ye ateh...tapi lagi syok sbb dah nak balik m'sia...akak hujung thn ni baru balik for good...lambatnya rasa....

    2/17/09, 4:08 AM

Reply