agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

tragedi berdarah di jordan

salam...

malam ni ade berita berdarah di negara jordan.bukan nye jordan perang..atau pun peluru dari israel tu tersesat ke cni..tapi satu musibah dah berlaku kat seorg kawan aku kat irbit(name tempat)..sahabat seperjuangn kite org ni telah di tikam oleh arab.siot betul la arab yg tikam dia ni..geram tul aku..klu boleh nak je aku tenyeh2 kan cili kat mate dia bg bute...suke sangt menyusahkan org le...

tenang...tenang....ok2

cerita dia mcm ni,...(ape yg aku dengr2 le)

dia baru balik dari solat berjamaah kat masjid(bagus dia ni ka..solat kat masjid) dalam perjalan balik kerumah tu..ade sorg mamat arab ni tahan dia untuk memeras ugut atau pun rompak ..dah dalam keadaan mcm tu.dia pun melawan la.klu aku pun aku lawan.tak nak nak bg duit kite free2 kan.mungkin sbb arab tu marah ngn dia..make dia pun tikam la budak ni...(cerita ni sumber YM)

budak tu di tikam kat peha..nasib baik tikam kat peha,klu kat perut,tak ke sakit tu..huhuhuhu.padahal kat peha pun sakit gile dah.budak tu dikatakan berada di ICU sekrg ni..kerana kehilangn bnyk darah.ni yg aku dah mule cuak ni..siap main tikam2 lak..klu dulu mase kecik2 aku pandai tikam2 kat kedai je..klu memang pun dapat 2 hingget je..ni klu adh sampai sakit2 ni..takut aku..

ni aku nak ingtkan untuk warga kat cni atau kat malaysia la..bnyk2 kan la berdoa.semoga kite terselamat dari perkara2 yg kite tak mampu nak lawan mcm ni..klu bg org yg mencuri tu lak kan..klu nak curi..curi ja la.jgn nak tikam2 lak..sakit la...

ok la...aku nak exam esok ni..saje je aku nak cite2 kat korg....
ok le...doakan aku..salam

8 Responses Subscribe to comments


  1. hezesuze

    akak pun dulu main tikam2 kt kedai...syukur kat msia masih lg aman damai..da pegi study nak exam kan!!! gud luck

    1/7/09, 4:46 PM


  2. Mama Danish

    gud luck tawakkil...ish takut plak sy dgr bab2 tikam menikam ni..mintak jauhla dari sume tu..takut arr

    1/7/09, 7:21 PM


  3. Catz

    now ni bahaya tak kira di mana..
    di negara mana..
    kat Malaysia pun now ni banyak je kes2 ragut etc..
    menakutkan kan...
    moga kawan u selamat..

    1/7/09, 8:13 PM


  4. :: Alif :: Dal :: Mim ::

    Malaysia aman dan damai???

    kene betulkan ckit kenyataan tuh..hehehe..actually msia pun lebih kurang jer..bukak paper..mcm2 kes ada..bunuh itu, bunuh ini, rogol itu, rogol ini, regut itu, ragut ini..curik sana..curik cni..smpaikan da pandai belasah polis..bdk2 sekolah plk tuh..hmm..mcmner nih??

    1/7/09, 9:56 PM


  5. tawakkilboy

    kak zuze-ok2 g study le ni..hihihihi.tikam2 tu menang tak??hahha

    mama-tau pun takut ,sape tak takut kan.main tikam2 lak..amin..mintak2 jauh kan

    catz-tu la tu..dia org ni semua nak buat hal jee..cube2 la bawa bertau bat ke ape ke..

    adam-betul tu dam..ko la kene setel kan semua.ko kene dakwah dia org le..ko kan ustz,hahahaha

    1/7/09, 10:28 PM


  6. cik santun..

    ye.. memang menggerunkan..

    pembetulan ejaan.. suke sgt eja irbit.. irbid la.. 'D'.. bunyikan qalqalah die..

    1/8/09, 6:09 AM


  7. tawakkilboy

    ye la kite betul kan la ni.hihihihi

    1/8/09, 6:45 AM


  8. eriey

    adehh..mula2 tu ingtkan tikam d prott..hehe sian jgk kt dia,takut jer dgr org rompak2 nih...mnta jauhkn dr kite..amiin.

    1/18/09, 3:19 AM

Reply