agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

tilawah & aku


salam...

alhamdulillah ,aku bersyukur sangt2 kepada ALLAH.dengn kekuasaan NYA akhirnya aku lepas dari exam yg paling aku mendebar kan..di sebb kan exam ni la aku tak dapat nak update blog aku ni..(wah mcm la korg bace sangt kan)hihihihi

exam yg aku ckp kan tu..adalah exam tilawah alquran.. kite org kat cni di kehendaki menghafal 2 juzu' alquran..setelah hafal kite org akan ditebuk(bukan mcm tebuk dinding atau tin)tapi akan dia soal la..ala mcm dalam musabaqoh al quran tu la...

dan selama 2 minggu la rumah aku ni bagaikan akademi alquran...semua org tak henti2 membace alquran n menghafal...sejuk gile umah aku jadi nye..dah la musim sejuk kan...sampai terbawa2 dalam mimpi menghafal alquran.yg paling pelik..sambil memasak pun bace alquran..wah hebat gile..nasib baik la kite org ni tak maksum...klu tak..dah lame dah tumbuh kepak kat belakang ni...(macam malaikat)hihihihi

ade lagi tu..umah kite org ni ade COMOT tau,comot tu mcm kamera dalam akademi fantasia la...klu kite org tak dapat hafal ke,nak tensoin ke,nak gembira ke..kite org akan ngadu kat dia la...comot ni sebenr nye bukan la kamera..tapi sebuah kipas buruk je yg ade kat dinding bilik aku ni,,,ni semua gara tension menghafal dekat2 nak exam la ni kan..

pada hari isnin yg lepas..aku,sufi, dan cik nap pegi la menghadap doc kite org tu..nak amik ujian,sufi ni memang hafal al quran.jadi dia mempertaruhkan 2 juzu' yg dia hafal tu la..sedang kan aku ngn cik nap ni..mempertaruhkan 1 juzu' je..klu tak dapat jawab kite org kene sediakan cerita2 dogeng la sebagai alasan..hari tu..sufi je yg lepas..aku n cik nap..sangkut..doc suruh dtg hari selasa..

semalam ..aku hadir dengn al quran dan alasan2 yg munasabah untuk aku bg klu aku tak dpaat jawab...setiba nye aku di depan pintu bilik doc(mcm ayat dalam buku cerita je)hihihihi.jantung aku mule memecut 4 kali seratus secara berganti2.debar gile..siap boleh dengr lagi.

dup..dup...dup...

name aku di jemput masuk..
aku pun masuk la...dengn penuh hormat dan sopan(markah tu)aku duduk depan doc.aku tak berani pandang muke dia.sbb aku ni kan pemalu.(ceh padahal penakut)aku pun dia soal siasat dengn ape yg aku hafal .setelah 4 soalan yg di kemukan..aku dapat jawab 2 je..aku dah mule cuak..muke nak merah dah.sbb tahan sedih..aku tanye kay doc..aku ni lepas tak..lulus tak...
doc buat muke garang je...jatung aku sekali lagi memecut ..

dup....dup...dup...

pas tu doc ckp aku..lulus.......wah!!!!!!!!,ALHAMDULILLAH!!!!!!!!!!!
aku suke gile rase mcm nk berguling2 mcm tenggiling je kat situ..tapi malu la pulak,kang tak pasal doc tarik balik keputusan dia..sbb aku rupe2 nye gile..jadi aku lupe kan hasrat aku untuk berguling2aku balik deng gembira..cik nap pun..gembira jugak sbb dia pun lepas jugak rupe nye...

kini....

sudah 3 exam aku lepas..ade 4 exam je lagi.....ni exam terakhir aku kat jordan..aku nak habis dah..doakan aku..

salam..............

8 Responses Subscribe to comments


  1. hezesuze

    ha tu la jgn asyik hupdate blog jer tau...sib baik lulus..anw CONGRATULATIONS!! :)

    1/6/09, 5:38 PM


  2. tawakkilboy

    kak suze..mekasih..tu la tu ..nnt la baru nak update

    1/7/09, 1:53 AM


  3. cik santun..

    fuyooooo.. al-hafiz.. nguaaaa...

    1/7/09, 3:06 AM


  4. tawakkilboy

    cik santun...mane ade al hafiz la.habs je tau

    1/7/09, 3:59 AM


  5. cik santun..

    al-hafiz gak.. eh mik spain 2?? mane aci.. asal sy 1 je??

    el amor es como la pintan.. ngaaaaaa~~~

    1/7/09, 6:20 AM


  6. tawakkilboy

    tau pun cik santun..tu la org suruh masuk kat al bayt tak nak hihihi

    1/7/09, 10:59 AM


  7. zanurul wani

    hafal mungkin ank mudah..nak mengekalkan kene mujahadah!

    1/12/09, 5:29 AM


  8. eriey

    congrate..jgn tersepak batu dah..nati kan terlupa semua yg d hafal hikssss..pe pun..tahniah n gud luck!

    1/18/09, 5:16 AM

Reply