agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

lawak-lawak poning

asyik dok tertekan je aku sekarag ni..sape yg tak tertekan klu pekse je memanjangkan
sebenr nye klu di bace buku ni awal2 tak boring sangt..tapi klu dah hujung2 nak exam baru nak
membace..naik botak la kepale aku ni.....

sekrg kite senyum kan diri ok..sbb senyum adalah pengubat tension yg paling mujarab..
kite layan cite lawk ni ok...

layan................


SAINTIS

Tahun lepas saintis Russia korek tanah
sedalam 100 meter, diorg terjumpa
la kesan wayar copper yg berusia 1000
tahun... and membuat kesimpulan bahawa
nenek moyang mereka ade telephone
network ... woo bes..

Pas tu, saintis Amerika tak puas hati,
diorg pun korek gak, sedalam 200
meter... diorg lak terjumpe talian fiber
optic lama yg dipercayai berusia
2000 tahun... lalu membuat kesimpulan,
org US 1000 tahun lagi advance dari
org Russia dalam komunikasi telefon yg
lagi canggih dari diorg.... pergh
canggih...


Saintis Malaysia plak try try gak, diorg
korek sedalam 500 meter... pastu
diorg report la, diorg tak jumpe ape2...
so diorg wat kesimpulan;
5000 tahun dahulu nenek moyang org Malaysia
sudah tahu menggunakan teknologi
wireless!


PECAT

Ni kisah satu org makhluk yang dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar.

Disebabkan masalah pekerja2 yang agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu.

So, sesiapa yang dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.

Memang malang tidak berbau, dia ternampak seorang pekerja yang sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"YANG BERBAJU BIRU tu..!!!" dia menjerit.
Jeritan kuat menyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"BERAPA GAJI AWAK?" dia bertanya dengan nada yang agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap.

Bos tu menjawap, "Nah ambil ni Rm800, BERAMBUS DARI SINI. Kalau NAK MALAS2 pergi TEMPAT LAIN"
Pekerja tu ambil duit tu, lalu terus blah begitu saja.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nya, seperti mahu mereka paham, siapa malas, sure kena pecat!
Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.

Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nya, dia bertanya kepada salah seorang
pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu datang hantar pizza, tak kerja sini pun".


CIUM

Seorang bos masuk ke pejabat dalam keadaan sakit kepala. Seorang pekerja memerhati keadaannya, lalu bertanya,
"Kenapa bos? Nampak macam sakit sahaja?"
"Yalah Semaun, kepala aku ni sakit sangat!" kata bos.
"Dua hari lepas saya pun sakit kepala juga bos. Tapi bila balik, isteri saya bawa ke katil, peluk dan mencium saya.
. Habis saja kami bercium, sakit kepala terus hilang. Saya rasa bos pun patut buat macam tu juga," terang Semaun.

"Betul ke? Kalau macam tu, mari kita jumpa isteri engkau sekarang!!!"

8 Responses Subscribe to comments


  1. cik santun..

    makin poning ado laaahhh...ahakss..

    1/3/09, 11:31 AM


  2. Catz

    salam tawakkil boy..
    tersenyum saya baca lawak2 ni...
    salam perkenalan..
    saya sudah link awak ke blog saya..
    anyway..thanks bfor visiting my blog.
    happy new year..

    catz

    1/4/09, 7:13 AM


  3. hezesuze

    akak pun tgh dok pening uruskan hal anak2 skolah...hehe

    1/4/09, 9:13 PM


  4. Mama Danish

    argghhh fenin nyer baru stat keje..hehe anway..tol2 lawak rr

    1/5/09, 8:25 PM


  5. Life^Saver

    bos 2 pening terlebih kot~
    kih2..

    1/5/09, 11:06 PM


  6. tawakkilboy

    santun-jgn pening..awk tu tak kawin lagi hahaha

    catz-saye pun dah telak link awk tau..slama perkenalan gak

    akk suze-hahhaa,anak2 sekolah memang pening.sbb mak kite pun pening mcm tu jugak hahahha

    mama-lo..baru mule keje ke?jgn fenin2..senyum selalu

    life-bos tu bukan pening tapi sangap.hahahhaa

    1/6/09, 1:45 PM


  7. eriey

    hak hak hak..lawak jgk..ermm kekadang perlu jgk suka terbahak2..satu senaman!

    1/18/09, 5:29 AM


  8. Cik Peanut

    hohohoh...
    jum menggelakkan diri...
    hehehhe
    tapi lawak ni dah penah jumpa lah...
    hehhehehe

    1/30/09, 10:15 PM

Reply