agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

keyahudian David Beckham


salam...aku malas nak tulis sangt le dalam beberape minggu ni..sbb aku kene layan exam aku yg melambak2 ni..jadi aku bg korg layan je cerita2 yg kawan2 aku bg kat aku ni..ok

yaz....layan..


David Beckham atau nama sebenarnya David Robert Joseph Beckham ialah bintang bola sepak no 1 dunia. Beliau sebenarnya berketurunan Yahudi di sebelah datuknya. Beliau dilahirkan di Essex, iaitu daerah penempatan Yahudi terbesar di United Kingdom.

Permulaan karier bola sepak Beckham berputik sejak beliau kanak-kanak lagi iaitu di Ridgeway Park, Chingford. Adalah tidak memeranjatkan jika bintang David Beckham bersinar dalam arena ini kerana kedua-dua ibu bapanya adalah peminat fanatik kelab Manchester United.


Walaupun bukan penganut agama Judais yang taat, Beckham cuba menonjolkan imej keyahudiannya itu di mata dunia.


Anak David Beckham yang pertama telah dinamakan dengan nama Brooklyn Joseph Beckham. Semua orang mengetahui bahawa Broklyn adalah nama sebuah penempatan terbesar masyarakat Yahudi di New York.


Beckham juga mendedahkan dalam buku autobiografinya dengan mengatakan semasa kecil beliau pernah menghadiri upacara-upacara keagamaan Judais di Synagogue (tempat ibadat Yahudi) dan beberapa upacara perkahwinan saudara sebelah datuknya.


Semasa zaman kanak-kanaknya, beliau juga sering memakai kippah iaitu ketayap kecil yang sering dipakai oleh masyarakat Yahudi Israel.


Gaya rambut lelaki Yahudi ini kini ikutan belia seluruh dunia.

Pada April 2008 baru-baru ini, Beckham dan isterinya Posh telah mendaftarkan anak lelaki mereka iaitu Croz yang berusia 3 tahun di Pusat Jagaan Kanak-Kanak di Kuil Yahudi, Los Angeles. Berita ini dilaporkan oleh Nick Parker dalam akhbar The Sun bertarikh 16 April 2008.

7 Responses Subscribe to comments


  1. hezesuze

    emm sape yg jdikan beckham ni idola...baik hapuskan niat tu ek...

    1/2/09, 8:29 PM


  2. tawakkilboy

    betul tu..jgn jadikan dia idola..jadikanla..pemain2 malaysia ni idola bola sepak.hahhha

    1/3/09, 2:30 AM


  3. Bunga Binti Nordin

    yup.
    setuju.

    1/3/09, 5:22 AM


  4. Mama Danish

    eh yeke??sy xtau pn b4 nih...tenkiu la 4 ur information...sib baik xsempat nk jadikan die idola..huhu

    1/5/09, 8:27 PM


  5. tawakkilboy

    mama-jangan la jadikan dia diola..baik jadi kan diola kecik tu jadi idola..ape yg aku mengarut ni..huhuhu

    bunge- mekasih sbb setuju..angguk kepale laju2 ckit.huhuhu

    1/6/09, 1:42 PM


  6. Anonymous

    hahaha..kesiannya..sy peminat Beckham..so sy tak terpengaruh dgn semua tu..tak kisah..lg pun semua bangsa sama ja la..sama2 Ciptaan TUHAN, tak da yg lebih n kurang..yg penting tu respon kita ja..

    4/11/09, 12:18 PM


  7. Anonymous

    David@ daud..orang yang berkenaan di mata TUHAN..

    4/11/09, 12:21 PM

Reply