agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

tips untuk room mate

salam..........

kawan2 semua..
ateh boring sangt2 ni..
bile nak hilang boring ni ha...:tsk:

ateh nak g jalan2 kat lubnan n syria tapi pinjaman tak masuk2 lagi
dah nak2 bulan tunggu ni..selalu nye bulan 11 atau awal bulan 12 dah masuk
ni tak masuk2 lagi...ade yg ateh g letak kerengga bnyk2 kat pejabat dia org kang
bg dia org tak boleh wat keje.hihhihi:sobrakana:

ateh nak layan cite kekasih ku seru la..org cakap best.ateh dah don lod cite tu,mlm ni nak
habiskan tngk..hihihihi

ateh bg korg tips untuk kawan seblik korg ye
sape2 yg dah kawin buat la untuk laki atau bini korg.hihihihi:okay:

layan...
zas.......



1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit.
Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda.
Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.
6. Beli pisau banyak-banyak.
Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2.
Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald.
Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat

gelaksetan gelaksetan gelaksetan
sure2 lpas wat nie..kowg xde roomate da.. haha

39 Responses Subscribe to comments


  1. Mr PenyuBiru

    kalu roomate buat bende yg sama kat camne? hehe

    1/27/09, 3:31 PM


  2. hajar

    klaka betol la.. adehh..hehe
    ni kompem ateh slalu wat kt rumate ateh kn..
    ish3..

    1/27/09, 3:32 PM


  3. chekdenoor

    Salam,
    anak chekdee kalau lama tak balek kemalaysia...dia sure akan jadi cam orang sewel...heheheheh....sebab tu...chekdee memang suruh dia balek setiap3 atau 4 bulan....tapi kali ini....dia nak kena tahan sampai bulan julai...hujung.....hmmmmm......kesian gak.....sebab dia tak ada cuti...hmmm...kalau dia tention cam ateh.....hmmm...mungkin chekdee yang nak kena g terbang kat dia lah kot....kesian gak..... heheheheheh

    1/27/09, 4:49 PM


  4. wafa

    hehehhehehehehehehehihihihihihahahaaha~
    (mampu gelak jer~~)

    1/27/09, 7:08 PM


  5. hezesuze

    hahahahahah...bleh buat kt hubby ni :D

    1/27/09, 7:24 PM


  6. anaiz

    hahahahahaha...!! gud idea.
    tapikan kalau bungkus diri sendiri macam kafan kang kena heart attack plak room mate kang. tak pasal kena masuk lokap. hehehe...!!

    1/27/09, 7:54 PM


  7. notfah

    Kelakar betul.... Nampak macam cuba ambil perhatian roomate. Tapi kalau melampau sangat, memang tak kan ada roomate lepas tu. Ehe...

    1/27/09, 10:35 PM


  8. Linda Abdullah

    waha.ha.haaaa ketawa sambil berguling-guling nih..
    Tips yg bagus lagi bernas.. boleh lah linda cuba lepas nih..ke.ke.keeee

    Tahu lah duit pinjaman tak masuk lagi tapi jgn lah dibuat aksi-aksi sewel kat atas tu Ateh nanti silap-silap kene sumbat dlm Tanjung Rambutan..Eh kat Jordan tu ada Tanjung Rambutan ker? Kebun Rambutan? heheeee

    1/28/09, 1:21 AM


  9. ateh...

    penyu-klu dia buat kat kite balik..ape lagi kite lawan la sape yg paling best.hihiihihi

    hajar-tak semua la buat tp ade je yg ateh amal kan.hahahaha

    1/28/09, 3:23 AM


  10. ateh...

    chekdee-tau pun ...chekdee ni umi yg bagus le...tau2 je kehendak anak tu..tp ateh suke sewel sorg2 tau..jgn sampai mak n abah tau.hahahhaa

    wafa-lo wafa gelak je ke...jgn sampai tercekik sudah le..hahahhaa

    1/28/09, 3:25 AM


  11. ateh...

    anaiz-jgn la wat dia sampai mati lak.ckit2 sudah .hahahahhaha

    notfah-mungkin roommate kite akan lari..tp kite akan dpt roommate baru la..ingt tau.tips ini untuk roommate yg khas sahaja hihihi

    1/28/09, 3:30 AM


  12. izan

    ateh,

    hahaha....(ketawa smpi kluar airmata) ksiannya dia....ni mesti boring habis. jangan buat perangai cam tu lagi ya...takut k zan. nanti laman x de sape nak hapdet.

    tarik napas panjang2, lapangkan pikiran....agak2 lapar tu cari tepung buat cokodok manis ye.

    roomate tu...ateh buat2 lah dia takda kat depan mata ye. agak2 dah sejuk sok kata kat dia...aku maafkan akan dikau...hihihi..

    1/28/09, 3:31 AM


  13. ateh...

    linda-jgn la berguling2 kang jatuh lak ke tangga.hahahhaa.ade je kot tapi tak penah la pulak nak g melawat.hihihihi

    1/28/09, 3:34 AM


  14. Farazila

    atehh..apa nieehh..ajaran sesat ker??
    sure ateh tengah tekanan pas exam kan...
    hahahha

    1/28/09, 4:36 AM


  15. Tips Newbies

    salam..kelakar giler! xlarat nk gelak..xjadi nak tension.huhu..may ur blog on the top ya!! (^_^)

    1/28/09, 5:40 AM


  16. cleo

    ateh ni mmg pelik le..ade plk bg tips2 yg pelik2..hehehe

    1/28/09, 6:28 AM


  17. ~ hajar ~

    takutnyeee kalo dpt rumate sengal cmni..huhuhuhu

    1/28/09, 7:34 AM


  18. ateh...

    kak izan-hahahhha.akk jgn takut kak saye ok.klu takok pun nnt,room mate saye je yg tak ok nnt.hahahha

    farazila-mungkin kot tertekan ngn exam dulu n pinjaman yg tak masuk2 ni

    1/28/09, 8:46 AM


  19. ateh...

    newbies-mekasih tau...sbb dtg tngk blog ateh ni.huhuhu

    cleo-ape yg pelik nye..mcm tu la klu kite boring tau.hahahaha

    1/28/09, 8:49 AM


  20. ateh...

    hajar-lo...jgn la takut..kan tu hadiah untuk room mate.hahahaha

    1/28/09, 8:53 AM


  21. maklang

    ateh..are you alright???

    takkan pasal tak dapat scholarship jadik camni kot..ha..ha..gelihati maklang...

    1/28/09, 3:07 PM


  22. ateh...

    athe tak ok la mak lang..ateh geram sangt2 ni..sbb dah dua bulan ateh tunggu tau.hahahaha.tp jgn risau ok

    1/28/09, 3:13 PM


  23. Mohd Hafizi

    Ini kerja gile!
    Isk..

    1/28/09, 3:26 PM


  24. ateh...

    acik fzi-memang gile2 pun..sbb nak hilang kan kegilaan kite.hahhaa

    1/28/09, 3:58 PM


  25. Tie

    Mujurlah kak tie tak dapat roommate macam ateh ni...kalau tak tentu dah jadi sewel...hi hi..

    1/28/09, 4:19 PM


  26. ateh...

    bagus tau kak tie ade roommate mcm ateh ni..mesti jadi sewel gak.hahahhaa

    1/28/09, 4:23 PM


  27. Along Arman

    kejam btul roommate.. huhuh...

    1/28/09, 4:33 PM


  28. ateh...

    along- mane ade kejam la..ni untuyk merapat kan jurg ngn kawn2 kite.hihihi

    1/28/09, 4:35 PM


  29. RuQaiYaH OtHMaN

    kalaulah rumate ateh tu the hulk..
    x sempat buat tips yg pertama,dah kene lenyek..huhu

    1/28/09, 6:33 PM


  30. zanurul wani

    sungguh kalau kubuat diorg sure taknak masuk bilik dah..habes la kene idop sorg..xpasal2 kene anto tjg rambutan..selesai~

    1/28/09, 7:10 PM


  31. ateh...

    ruqaiyah-sbb dia bukan hulk la ateh ajar2 kan benda ni.hihihihi

    wani-kadang2 bukan kite yg akan masuk tau.dengn dia2 sekali akan masuk tanjung tu.hihihihi

    1/28/09, 8:04 PM


  32. CuTeMiUt78

    hah..hah..hah.. klu ikut tips ko ni confirm kena isi borang pastu antar tg. rambutan

    1/30/09, 1:16 AM


  33. ateh...

    betul gak tu kate cute ni.hahahahha

    1/30/09, 4:22 AM


  34. Mama Danish

    haha..lawak lawakla...mau ade yg kna pelempang rumet nih...kuangkuang

    1/30/09, 6:14 AM


  35. ateh...

    jgn la lempang2 dia kak..cian kat sape yg buat tu..dia nak gembirakan hati kwan tu je..hihihihi

    1/30/09, 8:22 AM


  36. DzuLagiL

    SALAM,
    cam ada pengalaman jer...

    1/30/09, 11:42 AM


  37. Cik Peanut

    hohohoh...
    ni mesti kes tak suka roomate ni..
    hehehehe...
    walaupun kita tak rapat ngan roomate kita,.,
    kita baik ngan ye..
    hehhehe...

    1/30/09, 2:11 PM


  38. Catz

    hahhahaha..gelak2 sakan aku baca entry ko ni atehh..
    ko ni kurang perhatian ke ateh...nak tarik perhatian rumet ke..keekekek..
    btw.,..kelako sungguh..menghiburkan hujung minggu catz...hahhaha

    2/1/09, 2:42 AM


  39. eriey

    ade jer idea ateh nih..lawak tul baca...boring sesangat la tuh..sabar ekk..

    2/9/09, 4:18 AM

Reply