agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

hari ini

salam....

hari ini...
ape yg ateh buat hek??

ape2 pun sebelum tu ateh nak ucapkan mekasih banyk2 kat kawan yg mendoakan ateh tau..
sbb pinjaman ateh dah masuk..suke gile2 ni...tak jadi la nak letak kerengga kat pejabat dia org tu..sbb sekrg dah dapat pinjaman
:ahaha:hihihihihi.sukenye hati aku.........

tarik balik la kate2 ateh yg kutuk2 dia org tu..
sruuuuuuuuuuuuuuuuuuup.......(buat bunyi sedut tau hahahahhah)
mcm megi la pulak kan..hhihi:puppyeyes:


kelaka jugak ateh tngk kat box chat ateh tu..
pasal kak izan n akk anaiz ni...
mule kak zan pelik sbb dia tulis perkataan "boring" keluar gambar kartun..
pastu kak anaiz pun ejek kak zan sbb benda tu pun nak kecoh...

tup2...

akk anaiz lak kene.hihihihihi.....
sory tau kat korg semua.ateh pun tak tau mcm mane leh keluar mcm tu.hi3
ape2 pun buat akk anaiz n kak zan jgn marah ye..snyum sokmo tau.
mekasih jugak kat smua yg melawat...

ok2 ateh nak cite kat korg ape yg ateh buat hari ni ok..
hari ni ateh dah jadi manusia yg boleh wat keje ckit..
sbb duit dah masuk..klu tak masuk duit tu..ateh kan dok dalam umah je jadi suri rumah yg bertauliah....hihihihih


pagi tadi....
buat kali pertama nya...
ateh dan kawan2 bangun pada pukul 8 pagi..
klu tak,selalu nya pada pukl 11 pagi atau pun azan zohor baru bngn:yawn:

kite org g jenjalan kat irbit..cari barang2 bundle untuk jadikan perhiasan diri.hihihi
tak ade barang ape pun tadi..cume dapat beg jansport je tadi..

pas tu mcm biase la kan klu org yg gemuk mcm ateh ni berjalan mesti nak makan nye la...
ape lagi makan time....

tngk la gambar ni ..
ni adalah sejenis makanan arab tau..nama dia KEBAB...

ok kite layan gambar2 n penjelasan ateh pasal gambar2 ni ok
semase perjalan ateh hari ni ok....




yg ateh makan tu di namakan kebab..dia di buat dari daging kambing..selalu nye la..tap yg ateh makan ni org ckp di buat dari daging keldai..sohih ke tak ateh tak tau..ateh makan je...hihihi



care2 makan dia...kite kene cabut dia dari besi tu..tak kan nak makan sekali ngn besi kan..patah gigi pak cik oi..hihihi.pas tu korg balut dia ngn roti tu..kemudian cecah ngn sos..akhir sekali suap kat mulut korg yg terliur tu...hihihihi


ni pulak pasar yg ateh g tadi tu..sebenr nye cbuk je pasar ni..cume ateh tak berani nak tangkap gambr tngh2 org ramai tu..kang org kate ateh ni gayat la pulak.hihihihi





ni mercu tanda kat bandar irbit ni..klu nak g balad dia.ckp je nak ke "duar saat" maksud dia bulan yg ade jam..make anda akan di turun kat situ le...tak tau le jam tu betul ke tak..tak tngk pun tadi.hhihihi



ni pulak menu ateh hari ni..ayam masak merah.ateh masak dengn mudah,sedap n cepat.klu nak resepi nye..tinggal kan komen.hihihihi.hanye 15 minit je masak ni.hihihihi

17 Responses Subscribe to comments


  1. INTAN

    camtuh kebab dwang ek?...tiba2 meroyan nk mkn kebab plak..huwaaaaaa

    1/31/09, 4:51 PM


  2. Cik Muya

    klua katun2 tu sbbnye awk memng dah setkan pada code smilies / alt code smilies pd control panel cbox ngn perkataan2 tu.. jadi bila org tulis perkataan tu scra otomtik bukan manual terkluar lah katun tuhhhh... gitulah alkesahnye bla bla bla bla bla :) sekian harap maklum ngeh3

    1/31/09, 4:57 PM


  3. alhaqimi

    lalala...sedapnyer ayam masak merah tuh.. nak try sikit!

    besh ek jalan2.. nanti kat malaysia jalan2 la lagik! =]

    1/31/09, 5:50 PM


  4. ~ hajar ~

    ateh.. nape ayam masak merah ateh tu warne kuning?? heheh

    1/31/09, 7:10 PM


  5. Cik Peanut

    ye2x...pinjaman dah masyuk ek?
    wah, ateh baik, ateh hencem,-->ayat membodek..
    lalalalla

    peanut paham sangat perasaan duit masyuk ni...hehhhehe...

    best ar makanan tu, tak makan pun terasa2 kat dalam mulut ni..nyum2x..tapau dua ek ateh..hehhehe...post melalui email..leh..hehehhehe

    1/31/09, 7:33 PM


  6. Tie

    Hmm....kak tie terliur kat kebab tu... sampai batang besi pun dok dalam pinggan, ekk...hi hi..

    Nanti datang blog kak tie ambik award tau!

    1/31/09, 9:27 PM


  7. Linda Abdullah

    Hai org kaya baru.. jangan lupa diri bila dapat duit banyak yer ateh..ke.ke.keee

    Ohh kebab pun ada, Linda punya favourate tuuu..nyam..nyam.. pos kat malaysia cikit..aha.ha.haa

    Happy Birthday utk ayah Ateh..

    1/31/09, 9:39 PM


  8. LifeSaver

    sedapnye!!!

    1/31/09, 11:00 PM


  9. maklang

    Apasala ayam masak merah tu banyak kuning dari merah ??? he..he...

    2/1/09, 12:24 AM


  10. Along Arman

    sedapnya ateh gi makan-makan..
    pos la sini skit.. hukhuk..

    2/1/09, 12:41 AM


  11. anaiz

    tu la baru nak gelakkam kak zan. mana tahu akak pun kono. bayar cash je skrg nih. huhuhu..!!

    uik kebab tu sedap la. post la sket sini. ateh, barang2 sana murah tak?

    akak tgk ateh tak gemuk tapi tembam je. hahaha..!!
    **larikkkss....

    2/1/09, 12:55 AM


  12. izan

    ateh,

    besi2 kat dalam pinggan tu.. sambil makan sambil main pedang eh... tak pun kan "sapa berani ambil aku punya - aku katuk kang"..haa..kemudahan (AMARAN - jgn diamalkan)..

    haa....bestnya dapat belajar di negeri orang... seronok tengok gmbrnya...len kali ambk lebih2. seronok cuci mata tmpt org...anaiz, cuci mata..nak beli kena bayar cash..hihihi...

    2/1/09, 1:23 AM


  13. wafa

    selamat hari lahir pakcik!!!!
    semoga dipanjangkn umur n dimurahkn rezeki..
    amin...
    (dengan sopan-santun)hehee~

    wooooaaaaaaaahhhh!!!!!!!
    sedapnyeeee kebab!!!!!!!!!!!!!!!
    (kureng sopan-santun) hahahhahahahhahah

    2/1/09, 4:30 AM


  14. cleo

    ateh, terliur la tgk kebab tu..meh nk sket pos kt ipoh leh x?huuuuuu..yummy..yummy

    2/1/09, 6:33 AM


  15. ~ hajar ~

    tetibe lapo plak la tgk mknn2 terbabit..
    hua3..

    2/1/09, 6:59 AM


  16. fItRiNa

    maaf ye

    hampir terlumpe, spe ye gerangan dri?
    ade 2 blog sbenanrnye...
    1)http://nurfiitrina.blogspot.com
    2)http://fitrinakamaruddin.blogspot.com

    2/1/09, 8:00 AM


  17. nadia89

    tym ftn mkn daging unta kat syria dlu...xde besi die pon??die dah asingkan siap2..haha

    3/10/09, 10:20 PM

Reply