agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

aidil adha pertama


salam...

selamat hari raya sekali lagi aku ucapkan untuk anda semua.hari ni aku ngn kawan2 tak lewat bngn untuk g menunaikan solat sunat hari raya.walaupun ade gak yg tertido.tapi kali ni ramai je muke ala2 jawa kat masjid tu.tu menunjukan yg ramai budak2 ni g solat sunat raya.bukan nye senang nak bngun sembahyg raya kat cni tau.dengn keadaan yg sejuk tu..kite org kuatkan gak untuk g(mcm la payah sangt kan..)setahun sekali je..

selepas solat sunat hari raya.kite org pun bersalam-salaman la..tak kan bertepuk penamparlak kan.klu ade pun ..manje name nye.hihihi.mase tu jugak la kite org ajak budak2 yg ade mase solat tu untuk g ke rumah FULL HOUSE(name umah kite org).untuk menjamu selera..ramai gak la yg dtg ..sape ade rezeki ade la...klu tak ade rezeki tak dpat la makan.hihihihi.

ramai gak yg memuji rendang aku tu.samada dengn mengunakan perkataan mcm dia kate"sedap la rendang ko ni.ajar aku" atau pun..ade bunyi.."emmmm(sambil menjilat bibir dan jari).ade gak yg puji dengn kelakukan..contoh nya..menambah,berebut,meleleh airliur dan bertumbuk untuk mendapatkan rendang aku tu..hihihi

setel je makan..kite org tak ade program..sbb lembu n kambing yg persatuan sediakan untuk korban tu dah di bagikan kat arab untuk setelkan semua nya.kite org hanye tunggu nak potong2 je..jadi memandang kan tak program yg leh dibuat kite org pun buat la program yg paling best mase musim sejuk ni..iaitu tido..hihihihi

lepas tido aku bngun untuk main game..macm tak raye je kan.berbeza klu kat malaysia tau.jgn harap la nak tido.hihihi.dalm pukul 1 ptg (waktu negara syam) kite org pun pegi la join budak2 persatuan untuk potong2 daging.bnyk tu..se ekor lembu dan 2 ekor kambing.sampai ke malam la kite org setel kan daging tu samapi masak.kite org buat 2 jenis lauk.mase nak potong daging tu kan..aku bengang gile ngn sorg mamat ni.mcm s**L je..ingt kite org dtg nak amik daging je ke..saje je gurau ckp mcm tu.pas tu buat mcm bagus je..ni yg buat aku menyampah ngn persatuan ni selagi ade org2 mcm ni dlm persatuan.tp aku pikir kwn n hari raye je.bukn aku je tp ramai yg sakit hati.tak pe la...aku redha je..

sebelah mlm nye lak..kite org masuk program hari raya dan minggu bahasa arab.dlm majlis tu..ade beberape program.antara nya...
-ceramah dari ustz azman (abg long kite org)
-pertandingn antara lelaki & pompuan(main teke gambar dlm bahasa arab.keputusan nye lelaki menang {22} dan pompuan kalah {12}.dah bnyk kali dah akhowat kalah ngn syaba dlm pertandingn2 mcm ni.hihihi
-takbir oleh,che man &sufi
-makan....

sekrg aku balik kerumah dan menulis blog.hihihihi.aku kene rehat.sbb esok aku nak sembelih kambing lak..ok.slemat hari raya untuk korg...

salam...memotong tulang-tulangan..


ni potong halus2 daging tu..



ni daging yg paling lawa aku jumpe



memasak bersama 2 chef yg hebat..



pengerusi yg emosi & kelakar



sempat lagi..bergambar dlm majlis

2 Responses Subscribe to comments


  1. fItRiNa

    betul betul betul

    sempat lagi bergambar walau tgh majlis...
    mmg suka bergambar ye akhi?
    =D

    12/9/08, 7:37 AM


  2. tawakkilboy

    haah..semua gambr tu tngh2 pengerusi mengarut2 hihihi.memang suke bergambar pun.dah nak 20 g gambr dah dlm komputer.hihihi

    12/9/08, 10:01 AM

Reply