agar semua tersenyum dengan ku

Alfatihah buat abg tersayang

Alfatihah buat abg tersayang
Muhammad bin abdol razak

aidil adha kedua.



salam....

pagi ni sekali lagi aku kene bgn awal2 tau.sebenar nye aku tak nak bgun awal2 pun sebb aku mimpi yg best gile2.korg nak tau tak aku mimpi ape..walaupun korg tak jawab ..aku cite gak la....sbb ni blog aku..hihihi.aku mimpi yg aku jadi peserta "lelaki melayu" mcm pertandingn gadis melayu tu la..mase dlm mimpi tu kan..aku jadi juara tau.dah jadi juara,aku di jodoh kan ngn aida(peserta gadis melayu sekrg ni)..yg aku rase dia menang dalam gadis melayu tahun ni..tp kene terkejut dari mimpi sbb kwn aku si sumpit talipon.dia ajak g amik kambing..kan jauh gile beza mimpi aku ngn hakiki.mimpi cite pasal gadis melayu..tp aku di kejutkan untuk mengambil kambing.memang jauh kan..hahhahaha.sungguh berbeza...

pagi raya kedua ni.aku n kawan2 menyembelih seekor kambing yg di korban kan oleh kwn aku yg bernama sumpit.dia wat korban dari duit zakat dia kot.dia kate duit zakat ni bile dpat je kene wat baik2 dulu..pas tu baru leh beli hp ke,kamera ke,atau kom.tp aku tau je yg niat dia tu ikhlas..hihihi.sebelah pg keje kite org..sebelih,lapah,potong daging dan patah2kan tulang kambing.penat siot.patut la klu korban ni kene wat ramai2,klu tak memang payah.mase nak sembelih kambing tu kan mcm payah je.ni lah beza antara melayu n arab.klu arab..dia sembelih kambing tu sorg2 je.tp klu kite org melayu..sampai nak penyet kambing tu kite duduk.baru la kite sembelih kan.hahaha(penyet = di nipiskan)hihihihi.tapi alhamdulillah la..semua nya setel ngn kerja sama kawan2..

bahagian lepas asar nye..kite org mule la memasak daging2 kambing tu..ade 2 jenis masakan yg kite org buat..satu-syugof (nama arab) dalam bahasa melayu nye..daging kambing panggang.sedap gile siot..aku pulak amik keje pengipas daging ni..ape lagi menyelam sambil makan daging la..nak kembung perut aku makan daging tu..tak terkira bnyk nye aku makan.bera aku sebelom mengipas daging tu ada dlm 45 kg,lepas je kipas daging tu dekat nak 78kg.hihihi .tp bukan aku sorg jeyg mkn kwn2 yg lain same je.hihihi

makanan kedua-sup kambing + lembu..sup ni apek nye keje..dia yg wat.dia kate campur daging kambing n lembu pun best gak....tah mane dia dapat petua nitah.kite org pun wat la...bnyk gile kite org buat.mcm kenduri kawin dah.tp sebb dah takde nak kawin kite org pun wat kenduri berkhatan je la.hahahhaha.khatan kan si apek yg baru masuk islam.hihihi

bile malam je kite org pun mulekan program makan2(atau name lain program menambah lemak dalam berut).kite org panggil la.semua pelajar U aku ni.kite org pun tak ramai sangt.ade dlm 100 org je..tp yg dtg ada la dlm 50 je kot(sbb tak ajak sangt akhowat ni..dia org tak boleh mkn kambing..sbb nanti badan dia org busuk mcm kambing pada pemikiran dia org la..)hahahaha..mase makan ni kan.budak2 lelaki berebut nak dapat kan "gear box" korg tau je kan ape benda tu.bukan nye barang2 kete tau moto.tapi sejenis lemak yg terdapat dalam tulang lembu.sape2 makan memang terangkat ke langit ke tujuh la.....tp ingt tau klu seseorg tu gemuk atau comel sangt2 jgn wat2..kang pengsan tak dapat nak angkat la..klu pengsan gak ade yg kene tarik je atau seret untuk sampai ke umah.sbb tak larat nak angkat,hihihi.

dalam pukul 11 setel segala2 nya.kini aku kat depan kom..mengadap kom untuk menulis sambil pening2 sebb ngntuk n bnyk sangt makan.hihihi

aku nak rehat lak..letih n kekenyangn.hihihi

salam.......nak mati dah kambing tu kene himpit..hihihi



selesai di sembelih oleh ustz fadhli hay

semangt nye untuk membuka baju kambing..


patah lak kayu yg gantung kambing ni..jadi kite tidokan aje dia..


kapak!!!


memanggang daging kabing..sodap eh!!


ni la dia yg di namakan syugof


ni pulak gear box yg di kejar2 oleh syabab..nampak mcm tak best je kan tapi klu mcm terangkat kelangit tau


tak kesah la berjubah atau berkopiah mkn benda ni memang akan menghilangkan macho..hahahaha


4 Responses Subscribe to comments


  1. arnamee

    Salam ziarah..

    ~eheh..besh2 ..=)

    12/11/08, 9:49 AM


  2. tawakkilboy

    terima kasih sbb ziarah..

    12/11/08, 11:30 AM


  3. PrinCeSs NuR

    ni mesti kes x bsuh kaki b4 tdo.hohoo

    12/11/08, 1:41 PM


  4. tawakkilboy

    kat ni sejuk sangt2 payah nak basuh kaki.tp klu basuh pun tetap mimpi gak kot.hihihi

    12/12/08, 12:21 AM

Reply